В Дубай откриват първия в света музей на пророка Мохамед

В ОАЕ ще бъде създаден първият в света музей, посветен на основателя на ислямската религия, на пророка Мохамед, съобщи Нюзру. Музеят ще бъде открит в Дубай и ще се състои от три раздела. Първият ще бъде посветен на основните етапи от живота на пророка Мохамед, вторият и третият - на светините на исляма, на догмите му. Историците не знаят точно нито деня, нито годината на раждане на Мохамед ибн Абдуллах и затова отнасят това събитие в периода между 570-а и 580-а година.

Известно е обаче, че проповедникът и реформатор, провъзгласил нова вяра и заложил основите на първата ислямска държава, се е родил в семейството на беден търговец. Той е обединил арабските племена на основата на вярата. Ислямът сега се изповядва от около 1,5 милиарда души по света. Не е известно дали в музея в Дубай ще има оригинални експонати, свързани с живота на пророка Мохамед. Не е обявена и датата на откриването му.

БТА

2 коментара:

  1. Снимката която сте сложили е уникална.Това е цял един замък, толкова красиво построен с всичките орнаменти по него, освен в Дубай на друго място на дали има. Знам, че като месеци най-хладно е през декември и януари ,като морето не е много приятно за къпане. В моловете е студено през цялата година, защото климатиците работят навсякъде - в метрото, по спирките, в ресторантите.Общо взето за всичко са помислили и са си устроили живота като една невероятна приказка,която става все по хубав и по хубава.Дано някой ден разгледам този музей.

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи много интересно и какво да кажа,освен, че чакам снетърпение този музей да отвори врати.Планувам към края на тази година да отида на малка почивка в Дубай, но до тогава едва ли ще е готов, интересно ми е дали ще бъде само за мюсюлмани или ще може всеки един независимо от религията си да го посети?Надявам, се че ще може,все пак така всички ние ще придобием по - голяма представа за Бога, на който се покланят и по точно за създателя на религията им.Много е важно да изберем правилният сезон за пътуване дота, понеже температурите,които достигат през деня са силни и много високи, така че едва ли ще може да се направи нещо .

    ОтговорИзтриване