Ритуал: Какъв съм бил в предишния живот

"Докато не проумееш вечния закон на смъртта и прераждането, ти си само пасивен гост на тъмната земя" Гьоте


В мистичните школи още от древността обучението за законите на кармата и прераждането е било задължителна част от програмата за посвещаване в тайните на мирозданието. В астрологията има специален раздел, който изучава въпросите, свързани с кармата и прераждането - кармичната астрология. Независимо каква техника ще използваме - астрология, регресия, хипноза или медиумни сеанси, от особена важност е да осъзнаем смисъла на тия занимания.

Живеем в материален свят, свързани сме с него, зависими сме от него. Идеята е да направим съзнанието си чувствително към вибрациите на нематериалния свят за да развием максимално способностите си. Независимо какви дадености имаме по рождение в тая насока, разкриването на тайните, свързани с кармата и преражданията ни, изискват сериозна работа - редовни медитации и практики с години.

Астролог или медиум може да ни даде информация за предишни съществувания, но е вълнуващо и твърде ценно сами да открием миналите си прераждания. Така можем да намерим отговорите на много въпроси, които в момента ни вълнуват.

И най-големият скептик не е лишен от въображение и може да си представи по команда например кола или пък картината, в която осъществява някаква своя мечта. Механизмът за връщане в минали физически съществувания е същия, като може да се ползва следната препоръчителна схема, която работи добре в болшинството случаи:

- осигуряваме си подходящи външни условия - усамотение, тишина...

- започваме медитация с постепенно, последователно отпускане на всички части на тялото, с ритмично дишане...

- връщаме се плавно назад във времето, виждайки себе си отстрани преди ден, преди месец, на последния си рожден ден, на последното значително събитие в живота си, после още назад и още назад до момента на раждането на едно бебе, което сме всъщност ние. Следването на хронологичния ред не е задължително, но е препоръчително за по-добрата ни ориентация в миналото. Цялата информация за появата ни и всички наши съществувания е съхранена на сигурно място в подсъзнанието ни и ние само трябва да стигнем до нея.

- поискваме да се върнем още назад в минал живот и вече в съзнанието ни изплува далеч по-неясна и размита картина. Тя неминуемо има нещо общо със сегашните представи за външен вид, за външни обстоятелства и условия на съществуване и точно тях се опитваме да уловим и задържим достатъчно дълго в съзнанието си. Постепенно картината се очертава по-ясно, по-детайлно, като ние можем да си помогнем, целенасочено търсейки отговор на някои въпроси: - как изглеждам на външен вид, с какво облекло съм, каква е обстановката около мен, къде съм, с кого съм и т.н. /на тоя етап е важно да не разсъждаваме изобщо, да не се притесняваме с такива въпроси кое е истина, кое илюзия, да приемаме безрезервно отговорите, които изплуват като картини пред нас. За нас не са важни детайлите в картините, ние искаме да се потопим в една друга атмосфера, да я усетим, да видим картини от миналото, които да свържем в последствие с настоящия си живот./

Тази техника може да се прилага толкова често, колкото пожелае човек. След придобиване на достатъчно опит, с нейна помощ могат да се получат и много отговори, касаещи настоящия живот, например: произхода на наш страх или болест, които искаме да преодолеем; можем да получим информация за хора, с които не се разбираме и как можем да се справим; можем да потърсим корените на проблем в семейството в минали животи и начинът за решаването му....Няма коментари:

Публикуване на коментар