Ново риалити тества свръхестествените човешки възможности

Съществуват ли свръхчовешки възможности? Може ли да се предсказва бъдещето и да се вижда в миналото? Научно обяснимо явление или феномен са хората, които се смятат за екстрасенси, гадатели и оракули? Това са част от въпросите, които поставя новото риалити шоу по bTV - "Ясновидци". Отговорите - всеки пред малкия екран може да намери сам за себе си, да повярва или да се усъмни още повече в съществуването на мистичните способности.

Предаването стартира на 25 март в ефира на телевизията, като ще се излъчи в 10 епизода всеки вторник от 20.30 часа вечерта. Десет души, които претендират, че притежават свръхестествени възможности, ще са главните герои на шоуто. Всички те са преминали през предварителен кастинг, в който участие са взели около 100 кандидати от страната.

Във всеки един епизод участниците ще преминават през три изпитания, които ще тестват уменията им. Те ще трябва да решават разнородни задачи, за да докажат, че успехът им се дължи на талант, а не на находчивост, късмет и добра случайност. Ясновидците ще търсят местонахождението на загубил се човек, ще разгадават тайните на престъпление, ще усещат енергията на живо същество или ще се опитат да разберат кой е притежателят на даден предмет.

В предаването ще се изправят пред нови и нови изпитания, докато не бъде избран най-добрият сред тях. Материална награда няма да има. Победителят ще получи единствено своето морално удовлетворение и може би по-голяма вяра и увереност в собствените си способности.

Водещ на предаването е Николай Георгиев, който ще поставя пред участниците изпитанията, пред които ще се изправят. През цялото време ще е безпристрастен наблюдател на ставащото, без да заема крайна позиция. Както самият той сподели, ще ги провокира, с което в никакъв случай няма да им помага.

Коректността на участниците ще се наблюдава от тричленно жури, което ще следи и анализира как ясновидците се справят със задачите. Това са професионалният илюзионист Астор - определен като ней-големият скептик, психологът Румяна Христова-Михова и следователят Иван Граматиков. Те са хората, които с гласуване помежду си определят кой от участниците трябва да се оттегли от шоуто. Първият изгонен от шоуто ще бъде след изпълнението на деветото изпитание.

Най-младият ясновидец е ученичка от Русе, която отпразнува 19-я си рожден ден седмица след като стана част от предаването, а най-възрастният е 76-годишен мъж, който работи по метода на радиестезията. Градовете, от които идват ясновидците, са Пловдив, Радомир, Русе, София, Червен бряг и Шумен.

Сред тях има брокер на недвижими имоти, грънчар, лечител, работник във вафлена фабрика, студент, фирмен служител, пенсиониран учител - планинар, йога инструктор, статист във филми, ученик. Най-предпочитаните "инструменти" от участниците в предаването са махало, багети и карти таро.

В първия епизод на "Ясновидци" ще бъдат представени и всичките 10 участници. Зрителите ще видят и кастинга за шоуто, проведен в продължение на два дни. От кандидатствалите общо 100 души до втори кръг са допуснати 50, от които са избрани и 10-те участници в шоуто. bTV ще излъчи и интервюта с някои от най-интересните кандидати.

Реализаторите на формата издадоха, че във втория епизод специално участие ще има завърналата се след осемгодишно изгнание в Либия българска медицинска сестра Валя Червеняшка. Ясновидците в шоуто ще се върнат в миналото й и ще разкрият шокиращи факти, който ще я просълзят.

Въпреки че първите епизоди на шоуто вече са заснети, кандидатите, които се борят да докажат способностите си все още не знаят кои са хората, които ги оценяват, не знаят и за огромния мащаб, в който ще се снима то (реализаторите на проекта обещаха, че ще то ще се пренесе и извън страната). Те контактуват единствено със снимачния екип на изпълнителния продуцент "Глобал филмс".

Оригиналното заглавие на "Ясновидци" е "Psychic Challenge". Форматът е английски, като до момента е реализиран с голям успех в Англия, Израел, Холандия, Русия, Украйна, Германия, САЩ. Предаването е реализирано за първи път през 2006 година. Лицензодател е британската Rdf Rights.

От bTV признаха, че от година и половина стои идеята за реализирането на риалитио, но чак сега то вече е факт. Зам.-програмният директор на bTV Ренета Викторова обобщи, че предаването на отговаря на въпроса съществува ли ясновидството, то просто показва на зрителите способностите на 10 човека, които всеки може да интерпретира по свой собствен начин.

actalno.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар