Видове обсебване

При определени условия се създава предпоставка една същност да вземе контрол над друга. В зависимост от вида, едно обсебване може да намери израз в неспособност да се вземат самостоятелни решения, насилствено налагане на чужди мисловни модели и избори; и се стигне до състояние в което личността престане да съществува. Наред с това се появяват и сериозни здравословни, психически и психологически проблеми. Разглеждаме две групи обсебвания- такива от хора, и такива от енерго- информационни структури.

 • От хора
Работи се главно на телепатичен режим, или чрез НЛП, както и чрез т.нар. психотронно оръжие. Подобни експерименти са правени в Русия и САЩ. Често срещани обсебвания от този тип са обсебванията в семейството, наблюдаваме го и при т. нар. секти. В първата форма, при които един индивид се опитва да влияе върху избора на своите близки, имаме комбиниране с енергиен вампиризъм. В този случай е характерен психически тормоз, желание за тотален контрол над личния избор, на жертвата й се вменява чувство за вина при положение, че не спазва определени норми. Класифицира се, като патологичен психологически проблем. От гледна точка на енергетиката, човек придобива здравословните и житейски проблеми на другия и неговите ментални модели. В режим на ясновидство се получава информация само за една личност, чакрите са слети, ‘лентите на съдбата’ на субекта се преплетени, с тъмни овързвания.

Формата на обсебване наблюдавани при сектите, е утежнена форма на гореразгледаният случай, като тук имаме задаване на определени ментални програми. В резултат човек рязко променя поведението и характера си. Рядко споменаван факт са промените в житейския и здравословен статус. Така дори човек да напусне сектата, той остава с енерго- информационна връзка с нея, която позволява осъществяването на контрол. Създават се патологични връзки между лидера на сектата и членовете, които ясно личат при ясновидство (черни нишки от 6та чакра на лидера, към 6та чакра на членовете). Още може да се видят и връзки излизащи от всеки член, към обща егрегорна структура.

Изчистването става, като се прекъснат връзките, възстанови се и се стабилизира енергийното тяло и житейския път.

 • От енергоинформационни структури
Това е друга форма на обсебване, при която се осъществява подключване на индивида, към външен енерго-информационен източник, който взема превес над личността.

 • От починали
Грешното интерпретиране на погребалните и траурните ни ритуали, съчетано със силна емоционална привързаност на опечалените с починалия, са причина за най- често срещаната форма на обсебване. Сведения за него откриваме в митологиите на всички народи по света.

Какво става? След смъртта душата на починалия се трансформира и се подготвя за преминаване в Отвъдното. От степента на нейната хармоничност зависи, колко бързо ще стане този преход. Има случаи, при които енергията й е недостатъчна да осъществи прехода и тя остава в междинно измерение. Ако в същия този момент се получи резонанс на база емоции (независимо позитивни или негативни) между нея и някой жив, то се установява енерго- информационен обмен.

Отличаваме два типа с превес на информацията и с превес на енергията. При превес на информацията човек придобива характеристиките на мъртвия, тоест имаме радикална смяна в характера и мисловния модел. В този случай се наблюдават паранормални явления, но той е изключително рядък тип обсебване. При превес на енергията, човек започва да линее, става силно лабилен психически, налице са житейски сривове, здравето се влошава чувствително, трудно се уточнява диагноза ( често съвпада с причината за смъртта на доминантната същност) Наблюдават се: анемия, неврози и депресии, шизоидни отклонения, проблеми със съня и кошмари.

В режим ясновидство подобен тип обсебване се вижда като, медузообразна структура, която при енергийния тип обсебване е отдалечена от човек (виждат се само ‘пипалата’), а при информационния, тя е като ‘каска’ около главата. При проверка със свещ, поведението на пламъка говори за наличие на негативна енергия.

 • От демонични същности
Разграничаваме няколко типа обсебване от демонични същности. С духове, демонични същности, извънземни същности, като при последните две се допуска възможността за симбионтни отношения. Всички демонични същности представляват определени енерго- информационни структури, с различна степен на осъзнатост.

Спомняме си, как като малки деца, сме призовавали например ‘Дама Пика’. Това същност с много ниска степен на осъзнатост. В интерес на истината в повечето случаи не се касае за реално съществуваща структура, а по- скоро за ‘ларва’, която се създава в момента на призоваване. Тази същност няма достатъчно енергия, която да и позволи да съществува, ето защо тя е склонна да търси обект, от който да черпи жизнена енергия. Създава се и негативна емоция- страх, която допълнително я подхранва. Основна характеристика на подобен тип обсебване са паранормалните явления, проблеми от житейски характер, по- рядко смущения в здравословното състояние- подобни на тези при енергиен вампиризъм.

При ясновидство се открива медузообразна структура, свързана с 3та и 4та чакра на човек. Диагностиката със свещ, предизвиква силен дискомфорт у човек, на ниво поразените чакри, както имаме и аномалии в пламъка. Освобождаването от подобна същност става, като се извърши ритуал за унищожаване. Работи се с огън, водещ е червения цвят.

Нещата с демоничните същности стоят доста по- различно. При тях енерго-информационната същност е с голяма степен на ‘осъзнатост’ и като цяло се наблюдава енергийна стабилност, което й позволява да съществува. Може да бъде достигнато състояние на пълно информационно обсебване, като характера на човек се променя рязко и коренно. При такава ситуация, може да се достигне и момент в който личността престава да съществува. Обсебване от демонична същност, е изключително рядко и обикновено свързано с обект или място, проводници на енергиите на съответната същност. В режим ясновидство картината е подобна на обсебването от починал човек, но медузообразната структура е много по- тъмна и по- плътна. Аурата на човек е силно замътена- достигаща до черно.

Свещта силно пращи, възможно е дори да загасне. Проверката предизвиква изключителен дискомфорт у човек, може да му прилошее. Изчистването става от специалист в областта. Ритуалният екзорсизъм, който се извършва е опасен дори за човек занимаващ се професионално с това. Обсебването от демонична същност е много рядко срещано днес. Потенциални жертви са членовете на различни култове и секти, които под една или друга форма извършват нерегламентирани призовавания на подобни структури. Обсебването от извънземна същност е почти изцяло информационно и се осъществява на ниво 5та, 6та, 7ма чакра. Тук по- често могат да бъдат наблюдавани симбионтни отношения и въпреки това да са налице сериозни проблеми- шизоидни отклонения най- често. Няма проява на житейски проблеми (освен в резултат на възникналите здравословни такива). В режим ясновидство се вижда синьо- лилава нишка която свързва човек със същността на ниво съответната чакра. Със свещ не се открива подобно вмешателство, а изчистването му става след прекъсване на информационните връзки.11 коментара:

 1. Съгласен съм с матеряла ,действително ги има тези неща и някой са се слъсквали с тях тук има доста интересна информация по темата

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен29 януари, 2013

  Zdraveite koi moje da ni pomogne ako imame takuv sluchei i to seriozen

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен02 март, 2013

  Моля ви помогнвте ми от 5 години съм обсебена от жив човек , ако можете да ми помогнете , пишете ми на скайп alex_baby1989

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Анонимен19 май, 2014

   Здравей! Ако още не си намерила помощ по този въпрос, посети сайта : http://smisalat-na-jivota.com/
   Има хора в България които се занимават с това и се справят доста успешно. Помогнали са на мнозина, сега може да помогнат и на теб. Действай!

   Изтриване
 4. Анонимен09 април, 2014

  Обсебения човек какво изпитва към другия човек от който си мисли че обсебен? И какво му цялостното състояние? Как става обсебването от разстояние например? И коя е причината за това?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Анонимен06 април, 2015

   Аз съм обсебена от един човек и мисля, че съм влюбена в него... Мисълта за него не изчезва... А пък съм обвързана от доста години и обичам партньора си... Не знам какво да правя надявям се, че обсебването ще изчезне някой ден.

   Изтриване
 5. Благодаря ви за тази статия.Макар, че като я прочетох се чувствам сега малко странно .Всичко това звучи плашещо.Да бъдеш обсебен от някого е ужасно и не знам как точно се случва и как се излекуваш от това чувство.Когато е вътрешно всичко е то мозъка и може би са нужни терапии със специалисти. И на мен ми е интересно какво чувства към човека към когото си мисли че е обсебен.

  ОтговорИзтриване
 6. Анонимен08 януари, 2015

  Всичко това е на мисловно ниво ! Трябва просто да бъдете стабилни и силни психически и да е позволявате някой да ви влияе по никакъв начин !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не ти пожелавам да си изпробваш така стабилността на мисловното ниво-зависи с какво се сблъскаш-има неща за които никой не е достатъчно стабилен.

   Изтриване
 7. Много благодаря за статията.Преди мислех,че това са пълни глупости,докато не се случи с много скъп за мен човек.С такива паранормални събития се сблъсках,включително изразени и на материално ниво-разбирайте да има някой през нощ
  та в тъмното и да ми стиска ръката с нечовешка сила и да не мога да помръдна,а детето ми до мен да се буди,крещейки и сочейки-"В тъмното, тъмното".Не ме интересува колко лудо звучи-знам какво преживях-аз се измъкнах,но от мъжа ми,който всъщност беше обсебения ,не остана почти нищо-промени се до неузнаваемост-пропи се (твърдеше,че нещо вътре в него го кара да пие) ,в това число имаше съмнения от лекарите за психическо заболяване. След всичко,което преживях съм убедена,че шизофренията,алкохолизма и т.н са всъщност обсебвания.Пиша всичко това,не за да си дрънкам по форумите,а защото може да помогне на някой изпаднал в подобна ситуация,който си мисли,че полудява и че това,което му се случва не е реално и е плод на неговата фантазия-не е!

  ОтговорИзтриване
 8. Аз обсебвам живи хора под чуждо вьздеиствие от 2010година искам помощ

  ОтговорИзтриване