Магията на камъните

Много жени обичат да носят камъни - както скъпоценни, така и полускъпоценни. Често изборът се извършва на принципа "този ми харесва, този - не". Всеки камък обаче си има своите особености, а според някои теории - и други, граничещи с магическото, свойства.

Всъщност, тези теории не са чак толкова фантасмагорични, погледнато от перспективата на една Вселена, в която всичко в крайна сметка се свежда до една обща енергия.

Топаз
Този камък отдавна се използва в ювелирната индустрия. Цветът му варира от кафеникаво-златен до жълт. Древните гърци са вярвали, че този камък може да направи притежателя му невидим, а ако има отровена храна или напитки, той мени цвета си.

Египтяните считали, че златният блясък на камъка идва от бога на слънцето Ра. Ето защо те го смятали за мощен амулет, който защитава притежателя си от всякакви беди и проблеми. Топазът се счита за камък на родените през ноември.

Тигрово око
Цветът на този камък варира от жълто до тъмно-кафяво. Смята се, че тигрово око трябва да носят тези, които се безпокоят за здравето си, а също и хора, които често страдат от лошо настроение.

Този камък помага за укрепването на вътрешните сили, повишава настроението и спомага за бързото зарастване на раните. Твърди се също, че тигровият камък влияе върху начина, по който ни възприемат, като ни прави да изглеждаме по-красиви в очите на околните.

Кварц
Това е доста разпространен минерал, който се среща в много цветове и форми. Някога хората са вярвали, че кварцовите кристали притежават магическа сила. Маите, както и тибетските монаси са използвали кристала в ритуалите си.
Специалистите по фън шуй твърдят, че поставянето на кристали в дома помага да се задържи вътре положителната енергия.

Смята се също, че кристалът помагат за съсредоточаване на вниманието - достатъчно е само известно време да го гледате. Има и теория, според която, медитацията с използване на кристали води до осъществяване на желанията.

Свойствата на кристала зависят и от цвета му. Розовият кварц, например, помага да се преодолеят емоционални травми. Червен, жълт и оранжев кристал излъчват енергия, която може да използвате за свои цели. Прозрачен или син помагат за лечението на болести и рани, а кристал с цвят на лавандула или тъмно-виолетов има успокояващо действие.

Опал
В този камък може да се видят всички цветове на дъгата, преливащи и искрящи. 95% от опалите са с произход Австралия. Аборигените вярвали, че там където дъгата опре земята, се образуват опали.

Смята се, че опалът помага да се завързват приятелства, за развитие на интуицията и защитава организма от болести.

Оникс
Цветът на този камък, като правило, е кафяв, бял или сив, но се срещат и други оттенъци. Едно време оникс са носили тези, които са искали да се избавят от любов, която им носи страдание.

Този камък притежава способността да установява баланс между разума и чувствата. Той подобрява концентрацията на вниманието, добавя самоувереност и е много полезен за спортисти и хора, постоянно изложени на стрес.

Ониксът обаче трябва да се носи внимателно, особено от влюбените, ако искат да запазят чувствата си. Не се препоръчва да се носи през нощта, тъй като се вярва, че предизвиква кошмари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар