Крилатите пазители

Когато говорим за срещи с непознати същества, не можем да не споменем добрите стари ангели. Представата за красиво безполово същество, облечено в бяло и обляно в светлина, отдавна е отживелица. Съвременните схващания за появата на ангели се свързват по-скоро с обикновен човешки образ, който обаче се появява и изчезва мистериозно.
Всъщност според очевидци ангелите не винаги приемат човешки облик.

Следи

Такъв случай е разказан от Уилям Портър от Енгълудс, Калифорния, през 1983 г. Той споделя историята си за американското периодично издание "Гайдпостс", специализирано за срещи с ангели. Уилям и съпругата му отиват на гости на родителите му, когато от градината се чува уплашеният писък на 2-годишната им дъщеря. Когато семейството изтичва навън, те виждат детето, мокро до кости, застанало на каменната пътека пред къщата. Веднага се досещат, че най-вероятно е паднала в изкуственото езерце с рибки. Шокът настъпва, когато Уилям осъзнава, че е невъзможно 2-годишно дете да се измъкне само от езерцето - над 2 метра в диамерър и повече от метър дълбоко. Освен това малката се намира на 6 метра от водата, а единствените видими следи са ловичките, които се стичат от мократа й рокля. Никакви мокри стъпки по камъните. Оказва се, че детето трябва да е прелетяло до мястото си.

Първоначално момиченцето твърди, че не си спомня нищо от инцидента, но след като се успокоява и се прибира у дома, тя споделя на баща си, че й е помогнала странна фигура в бяло, която се изпарила при появяването на други хора в градината.

Небесен войник

В спомените си за арабското въстание през 1929 година, журналистката Лидия Принс описва деня, когато попада под кръстоносен огън от араби и израелци. По това време тя се намира в арабска къща в Йерусалим. Журналистката тъкмо е спасила еврейско бебе, но се страхува, че то ще умре от жажда, защото водоснабдяването е прекъснато. Подтикната от плача на бебето, тя решава да рискува живота си и да тръгне да търси вода. След тиха молитва към небето, тя напуска къщата с новороденото на ръце. Тогава внезапно настъпва тишина. Неестествена тишина. Без изстрели, без взривове, без викове. Снайперистите на съседните сгради, които убиват по-рано пред очите й десетки, сега сякаш са изчезнали. В странната тишина Лидия стига до барикада, която обаче е търде висока, за да я преодолее. Тя сяда в основата съкрушена и тогава се появява добре облечен млад европеец, който взима бебето от ръцете й. Превежда ги през барикадата и след това през малки улички, докато се озовават пред вратата на непозната къща. Тишината продължава. Странникът връща детето в ръцете й и си тръгва. Тогава Лидия разпознава, че е пред дома на своя приятелка. Нито тя, нито който и да е друг си спомня за затишие в стрелбата. Никой не е виждал и младия мъж.

Теории

Една от теориите е, че ангелът може да е несъзнателна проекция на „измореното" съзнание на очевидеца. Така някой от срещите се причисляват към халюцинациите с двойници. Друга - че волята си създава съучастници, за да се справи с даден проблем.

Никоя теория обаче не може да обясни историята на един холандски свещеник на име Брийт. Късно една вечер непознат почукал на вратата на свещеника с молба да причести умиращ. Казал адреса и изчезнал. Свещеникът се облякъл и тръгнал да изпълни дълга си. Оказало се обаче, че тревогата е фалшива и твърде озадачен, Брийт се прибрал у дома. При по-късно разследване на полицията станало ясно, че непознатият е имал намерение да убие свещеника и е бил устроил засада със свои съучастници. Злодеите се отказали от намерението си, когато видели, че Брийт е с двама спътници. „Но аз бях сам през цялото време!", възкликнал тогава свещеникът и се усмихнал: „Бог ми е изпратил пазители."

Свилена Георгиева
DeltaNews

Няма коментари:

Публикуване на коментар