История за кървава вечна младост

Психолози определят клиническия вампиризъм или хемосексуалността като привличане от сексуален тип към кръвта. Този изключително рядък синдром доказва, че вампири наистина съществуват, въпреки че не притежават свръхестествени сили.

Стряскащи факти са записани в полицейските рапорти. Оказва се, че случаи на вампиризъм се срещат и не са нещо крайно необичайно за служителите на реда.

- Американката Трейси Уиджинтън смучела кръвта на своя любовник по време на сексуалните актове и през 1989 г. убила Едуард Клайд, за да изпие кръвта му.
- През 1992 г. бразилецът Марсело Коста де Андраде убил 14 момчета и изпил кръвта им, вярвайки, че това ще го направи по-мъжествен.
- През юли 1996 г. журналистката Сюзън Уолш изчезнала, докато събирала сведения за вампирска секта от Ню Йорк - хора с клинообразни зъби, пиещи човешка кръв.

Зъл дух

През 1730 г. в един от докладите на австрийските военни власти, в детайли се описва обезвреждането чрез забиване на дървен кол в сърцето на вампир и цяла епидемия от вампиризъм сред обитателите на някакво селище. Съобщението е познато като Vistum et Repertum ("Видяно и открито") и е подписано от цели петима австрийски офицери, трима от които лекари.

Хората в село Медвежа (близо до Белград) започват да измират без видима причина. След смъртта на всеки от тях, роднините и близките му започват да се оплакват, че техният покойник ги е безпокоил насън и дори е започнал да ги души. Абсолютно всички твърдят, че злият дух се появява вечер, ляга в леглото и започва да души жертвата си. Една млада бременна жена дори умира от задушаване. След настъпилата масова паника, лекарят и неговият асистент се заричат да помогнат на хората. Те започват, против закона, да разкопават гробовете на обявените за вампири жители на селището.

Младост

Представете си учудването им, когато установили, че хора, погребани преди 4 или 6 седмици, са непокътнати! В документа ясно е написано, че кожата на мъртъвците е "свежа и розова, по-запазена, отколкото е била приживе", ноктите и косата са паднали, но на тяхно място растат нови. Труповете дори са наддали на тегло!

"Жена на име Милица, 60-годишна, починала след тримесечно боледуване, погребана преди около 90 дни. В гръдния кош беше открита много течна кръв, органите й бяха запазени. Всички хора, които присъстваха на изравянето, се чудеха на пухкавото й съвършено тяло и единодушно заявиха, че я познават от млада и цял живот е била слаба и суха; настояваха, че тя е напълняла така изненадващо в гроба." Това е само част от зловещите записки на австрийските офицери.

Според тях, когато в сърцето на трупа бил забит кол, те издъхвали и от устите им изтичала съвсем прясна, несъсирена кръв.

Всички съмнителни тела били публично изгорени и странните случаи на смърт изведнъж спрели.

Неестествено

Дотук няма нищо от вампирите, за които сме свикнали да слушаме. Онези, които забиват острите си кучешки зъби в тялото на жертвата и смучат кръвта й. Селяните твърдят, че тялото е обсебено от някакъв демон, който изсмуква виталността на жертвите си. От описанията на аутопсии става ясно, че прясната кръв е открита в гръдната кухина, тоест - това не е кръвта на жертвата, а на самия вампир.

Според древните вярвания вампирите са относително трудни за разпознаване, тъй като много приличат на обикновени хора, макар при усмивка да се виждат техните внушителни кучешки зъби, които са далеч по-издължени, отколкото е редно. Кръвопийците не хвърлят сянка, нямат отражение в огледалото и не могат да бъдат заснети на филм или снимка, тъй като са загубили душата си. Те имат нечовешка сила - един от тях може сам да си носи ковчега, а също така владеят и разнообразни магически сили.

Жестокост

Древните славяни изпитвали велик страх пред вампирите и това си проличава в жестоките начини, които изобретяват, за да се предпазват от труповете, за които вярват, че са вампирясали. Режели главите им и ги слагали между краката, за да не могат да си ги открият. Режели ходилата им, за да не могат да бродят или ръцете, за да не могат да пакостят с тях. Овързвали с въжета цялото тяло или го притискали с огромни воденични камъни, забивали в сърцето кол от трепетлика или дрян, или нажежен шиш, или гвоздей, или гарванов нокът - зад дясното ухо.

За някои вампири смятали, че отклоняват реките и предизвикват суша или разнасят епидемии - техните гробове заливали с вода или направо уринирали върху им. Случвало се да изравят трупа и да го изхвърлят в блато.

В книгата си "Паранормалното" психологът Стан Гуч разказва за своя приятелка Санди, която имала особени преживявания. Една нощ тя се събужда и установява, че лампата в ъгъла на тавана се е превърнала в око, което я наблюдава. После усеща, че някакво мъжко създание лежи върху нея и се опитва да я люби. Тежестта се увеличава, но Санди си представя, че се издига нагоре и напрежението спира. Когато след това тя отива в банята, в огледалото вижда тъмни пръски по лицето си, а в устата си открива засъхнала кръв.

Свилена Георгиева
DеltaNews

1 коментар:

  1. Когато бях малка и на мен ми се случи подобно нещо като последния случай...
    Бях на около 3 годинки...
    Когато нашите заспаха нещо ме събуди ...исках да викна ...мама или тати...но бях прикована ...насила ...и сякаш гласът ми отиваше в пространството,а нашите продължаваха да спят и не ме чуваха... Нещото не го виждах,но ми казваше да не се опитвам да викам защото никой няма как да ме чуе,и ми казваше: ВИШ КОЛКО ХУБАВО СПЯТ...НИКОЙ НЕ ТЕ И НЯМА ДА ТЕ ЧУЕ ... А И ДА КАЖЕШ НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ПОВЯРВЯ,ЗАЩОТО СИ МАЛКА...ОСЪЗНАХ ЧЕ ПО ЪГЛИТЕ НА ТАВАНА СЕ ДВИЖИ НЕЩО...КАТО ДЕБЕЛИ ЗМИИ И В ЕДИН МОМЕНТ НЕЩОТО МЕ ОТВИ И ЗАПОЧНА ДА МЕ ВДИГА ДО ТАВАНА И ПАК МЕ СПУСКАШЕ ...ТАКА ЦЯЛА ВЕЧЕР.... Заспивах и ПАК МЕ БУДЕШЕ И МЕ ВДИГАШЕ ДО ТАВАНА И МЕ ОСТАВЯШЕ НА ЛЕГЛОТО,АЗ СИ СТИСКАХ ЮРГАНА,НО ТО ГО ДЪРПАШЕ И МИ КАЗВАШЕ ДА СЪН СПОКОЙНА,ЧЕ ЩЕ СЕ СТОПЛЯ...УЖАСНА ВЕЧЕР КОЯТО НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ В ЖИВОТА СИ...НА СЛЕДВАЩАТА ВЕЧЕР ИЗБЯГАХ И ОТИДОХ ДА СПЯ В КЪЩАТА НА БАБА И ДЯДО ....

    ОтговорИзтриване