Опитват се да разгадаят Зоната на Мълчанието

В северно Мексико съществува странно място – там двигателите на колите заглъхват, не работят телевизорите. Радиоапаратите или изобщо не работят, или започват да “говорят” на непознат език.

През нощта в тъмното небе присветват разноцветни кръгове, които след това се сливат в огнени топки и отлитат високо в небето...

Това място е известно като “Зоната на мълчанието” и се намира на границата на три мексикански щата: Дуранго, Чиуауа и Коауила.

Между другото, на същата географска ширина са разположени Бермудският триъгълник, египетските пирамиди, будитските храмове в Тибет – на същата ширина, според някои учени, дълбоко под водата дреме тайнствената Атлантида.

Очевидци твърдят, че в “Зоната на мълчанието” от небето се сипят метеорити, които съдържат толкова древни кристали, че са по-стари от самата Слънчева система.

Сред многобройните паранормални явления, на това място често се появяват “летящи чинии” и бродят пришълци от други светове.

Местността е наистина впечатляваща: светлосиньо, винаги безоблачно небе и червено-жълта почва, върху която едва-едва се крепят кактуси. Цялата тази екзотична картина е обкръжена от ниски лилаво-оранжеви планини.

Местните жители обитават къщи близо до самата планина. За да изследват загадъчното място, мексиканците са построили цяло научно градче с лаборатория, за да могат на място да изучуват необикновените форми на живот и паранормалните явления.

Такива като увеличаване на слънчевото излъчване с почти 30 процента в сравнение с всички други места по Земята. Досега никой не може да даде обяснение на това явление.

Също така никой не може да обясни странната огромна костенурка с жълти очи, която обикаля местността, а покрай нея притичват двуглави гущери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар