Духове се разхождат около нас, а камерите ги улавят (ВИДЕО)

В известен британски магазин за мобилни апарати, телефони и друга техника, охранителната камера е успяла да заснеме фигурата на младо момиче, носещо дълга рокля. След като записът бил внимателно проучен, се оказало, че това е дух. Никой от персонала не изглеждал по този начин, а клиент просто нямало как да бъде на това място по това време (1 часа и 47 мин. след полунощ).

Фигурата на момичето е прозрачна. На записа ясно се вижда как девойката се появява сякаш от небитието, обръща своята глава, поглежда директно към работещата камера и се отправя към външната врата.

Магазинът се намира на терен, върху който в миналото (през Викторианската епоха) е имало дом за сираци. Затова някои смятат, че девойката може да е живяла в него преди 200 години.

За да се определи дали наистина записът е автентичен, той е даден на специалисти, но те все още не са дали своето експертно заключение. Междувременно записът беше пуснат от YouTube (Световната мрежа за видеосподеляне). Изгледан от порядъчен брой зрители, той провокира техните представи за паранормалните явления. Оформиха се две групи хора – едните, които вярват в духовете и други, които не вярват в наличието на нематериални същества.

Привържениците на гости от отвъдното заявяват, че записът е напълно автентичен. В противен случай не би развълнувал никого.

Отричащите духове смятат, че някой случайно заспал клиент се е разбудил по някое време през нощта и е установил, че е заключен вътре в магазина.

На други им направило впечатление, че момичето е заснето прекалено близо до логото на фирмата – имат съмнения за рекламна кампания, дело на някоя PR агенция.

Дали съществуват духове на покойници или не? Този въпрос вълнува хората от пра-стари времена. В древните религии дълбоко е залегнало твърдението, че духът на починалия човек напуска тялото в момента на физическата смърт и преминава в отвъдното (другото измерение, друга планета, раят). Но от време на време те се връщат отново при нас – дали, за да посетят някое любимо преживе място или да нагледат своите близки.

Самият Иисус Христос е казал в една своя проповед, че душите на починалите се преселват на друго място, където продължават да водят съзнателен живот. А в дните, определени като задушници, те се връщат обратно при живите хора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар