Проклятието на Холивуд


В Холивуд има стара традиция на прокълнатите филми. Те имат особена притегателна сила, особено ако става въпрос за трилър или филм за духове и свръхестествени сили.

Една от зловещите истории, свързана с известен филм, е тази на филма „Полтъргайст” на Стивън Спилбърг. Режисьорът разкрил на екрана историята на момиче, преследвано от демони.

За шест години починали няколко от актьорите, участвали в снимките на филма. Първата жертва бил Доминик Дюн, която играела сестрата на момиченцето.

Тя била удушена от приятеля си. Дванадесетгодишната актриса Карол Ан, която играела ролята на порасналото момиче, починала за един ден от грип. Актьорът, който играел ролята на детектива, се споминал скоропостижно, а след него и акторът, който играел ролята на доктора.

Според участници във филма всичко това се случвало, защото при снимките на филма били използвани истински кости от мъртъвци. Втората част се снимала с участието на индианец, който предложил в лентата да се наблегне на индиански легенди.

Седмица след снимките той починал без видима причина. Хедър О’Рурк, която изиграла ролята на момиченцето като малко, се снимала в още три филма за духове, след което починала.

Филмът „Гарванът” с участието на сина на Брус Лий – Брендън, се прочу с печалната смърт на актьора. Във финалната сцена, където героят на Брендън умира, били използвани истински куршуми, които пронизали смъртоносно изпълнителя на ролята.

По време на снимките загинал и каскадьорът Марк Аркъстрим, след като бил ранен при сцени с взривове.

Проклятието на филма „Супермен” е известно. Най-известните му жертви са Джордж Рийвз, който играл ролята на Супермен през петдесете години на миналия век. Осем дни преди сватбата си той бил открит мъртъв.

Друг Супермен – Кристофър Рийв, паднал по време на конна езда и се парализирал. Много от актьорите, участвали в сериала, сред които и Марлон Брандо, са преживели семейни трагедии.

Смята се, че филмът е прокълнат от Джери Сигъл и Джо Шустър, който не били доволни от малкия хонорар, изплатен за авторските им права – те са създателите на Супермен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар