Сънища - предсказания

Сигурно ви се е случвало - само да си помислите за някой свой познат и той вече звъни на вратата или в главата ви се въртят думите на популярна песен, пускате радиото и ... ето го продължението? Приблизително по същия начин работи и предвиждането. Подсъзнанието улавя от околната действителност някакви дребни детайли, думи, намеци, които се изплъзват от съзнанието ни и по тях съставя картинката-предчувствие. Специалистите твърдят, че е абсолютно реално да придобием ясновидски способности насън, ако добре запомняме сънищата си, ако ги виждаме цветни и притежаваме ярко въображение.

Един от първите, опитали се да обяснят научно сънищата-предсказания, е Карл Густав Юнг. Той измислил название на това явление - "синхронност", или съвпадение на събитията. Някои съвременни учени смятат, че такива сънища идват при нас от някакво информационно поле на земята, където се пазят знания за всичко на света. Дали е така или не - не ни е известно, но вярно е, че само на малцина е дадено да сънуват такива сънища, а да ги предизвикват по собствено желание умеят още по-малко на брой хора.

Тези сънища идват във втората половина на съня, когато тялото и съзнанието вече са си отпочинали. Пророческите сънища обикновено се случват между 3,00 и 7,00 часа сутринта, когато храносмилането е приключило, а тялото и съзнанието са напълно отпочинали.

Не предсказват бъдещето следните сънища:
  • сънищата от ранните часове на нощта, особенодо полунощ;
  • причинените от тежко храносмилане или заболяване;
  • причинените от външни условия — шум, неподходяща температура, изкривена поза на тялото и др.;
  • следствия от четене на неприятен текст или гледа не на тежък филм по телевизията;
  • свързаните със събития от предишния ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар