Кой си ти? Питай планетите!

Космосът влияе върху събитията в човешкия живот. На всяка от планетите съответства определен цвят.

Овен (Марс) - Марс в знака Овен съответства на червения цвят. Качествата, които свързваме с цвета и зодията са активност, страстност, енергичност, прямота, динамичност, импулсивност, пробивност.

Телец (Венера) - Венера в знак Телец е зелена на цвят, свързва се със спокойствие, упоритост, целеустременост, хармония, равновесие, самоувереност.

Близнаци (Меркурий) - Меркурий е управител на Близнаци, негов цвят е жълтото, с качества като лъчезарност, топлота, остър ум, откритост.

Рак (Луна) - Зеленото е и цвета на Луната, който управлява знака Рак, а качествата му са сигурност, стабилност, баланс, удовлетворение, отдаденост, преданост, миролюбивост, чувствителност.

Лъв (Слънце) - Слънцето е управител на Лъв, а цветът, който му отговаря е оранжевото, свързва се с топлота, сърдечност, общителност, жизненост, лъчезарност.

Дева (Меркурий) - В знака Дева планетата Меркурий се представя от кафявия цвят, който е цвета на земята, на стабилността, реализма и домашния уют, той вдъхва сигурност и опора, усърдност, практичност, грижа за другите, дълбока душевност, интелект.

Везни (Венера) - Розовото е цвета на Венера в знака Везни, както и синьото, свързва се с дисциплина, хармония, равновесие, безпристрастност, разбирателство, служене, лидерство, удовлетворение, щастие.

Скорпион (Марс) - В знака Скорпион, управляван от Марс, отново цветът е червен, но тъмночервен, а качествата с които свързваме зодията и цвета са решителност, сила, власт, самоувереност, активност, водачество, амбициозност, страст, любов.

Стрелец (Юпитер) - Юпитер е планетата управител на знака Стрелец, цвета който свързваме с тази планета е индиго, той е израз на духовност, мъдрост, премахване на ограниченията и задръжките, силна интуиция.

Козирог (Сатурн) - Сатурн в знак Козирог е кафяв или черен (липса на цвят), качествата са сигурност, стабилност, дисциплина, придържане към нормите и традициите, поставяне на точни и ясни цели, ограниченост, консерватизъм, постоянство, умереност, практичност, зрялост, самоувереност.

Водолей (Уран) - Синьото е цвета на Уран във Водолей, проява на осъзнатост, безграничност, вяра, свобода, търсене и преживяване на обективната реалност, на истината, разрушаване на всичко старо, стремеж към промяна и приключение.

Риби (Нептун) - Цвят: син. Той носи на Рибите мнителност, съчувствие, чувствителност.

Слънце – бергамот, розмарин, горчив портокал
Луна - здравец, мента (японска )
Меркурий - здравец, розмарин, лимонова трева
Венера - здравец, иланг-иланг, розово дърво
Марс - канела, кедър
Юпитер - бял бор, японска мента, грейпфрут
Сатурн - кедър, евкалипт, лимонена трева, канела
Уран - кедър, евкалипт, индийско орехче
Нептун - иланг-иланг, бял бор, розово дърво
Плутон - канела, пачули

Планетите, които в момента на раждането са се намирали непосредствено под хоризонта и още не са “изгряли”, се разположени в първи астрологически дом в астрологическата карта, а тези разположени непосредствено над хоризонта се намират в последния 12-ти астрологически дом. Колкото по-близо се намират такива планети до линията на хоризонта, толкова по-голямо значение имат те в рождената карта на човека. Ако човек има такива планети в своята карта, които са разположени на не повече от 8-10 градуса от хоризонта, било то под или над него, то тогава те са в съвпад с Асцендента и тяхното значение при оформянето на личността на човека играе решаваща роля.

Според древните магически и кабалистични принципи, всеки един от използваните метали се ползва с определен към него цвят, а също и с определените към него други същности: 

Ангелът, който представлява Сатурн, е Цафкиел; Юпитер се представлява от Самаел; Слънцето – от Рафаел; Венера – от Ханюел и Хуриел; Меркурий – от Михаел; Луната – от Габриел, който в някои случаи е Гибриел. Духът на Сатурн е Аратрон или Аратон; за Юпитер е Брестой или Бретор; за Марс е Фалек; за Слънцето е Ох; за Венера е Хежит; за Меркурий и Охиел; за Луна е Фил.

Според древните кабалистични принципи голямо значение имат тревите, съответстващи на отделните планети, птицата-символ на планетата, животното, рибата, благовонията, които се използват за нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар