Извънземната мистерия на сциентоложката църква

Британски журналист прави разкрития за „Църквата на ужаса", както нарича той сциентологията, според които тя търси контакт с извънземни

От години сциентологията печели все по-голяма публичност най-вече заради звездите, които са нейни активни членове. Том Круз, Джон Траволта, Елизабет Мос, Кристи Али и т. н. не крият култа си към тази религия, а първият дотолкова се фанатизира във вярата си, че половинката му Кейти Холмс поиска развод от него миналата година. За някои сциентологията е начин на живот, за други – дяволско учение. Може би истината се крие някъде по средата, но около тази религия със сигурност има мистика, която мнозина са се опитали да разбулят.

Един от тях е британският журналист от Би Би Си Джон Суини, който е поел пътя към уединената част на пустинята в Ню Мексико, където се намира Църквата на сциентолозите. Мъжът е предприел това пътешествие, за да проучи съобщенията, издълбани в почвата близо до сградата. Според него това е послание към извънземните, тъй като може да се види от Космоса.

Джон твърди, че под обекта, разположен в североизточната част на Ню Мексико, има бункер, който може да издържи ядрен взрив. В своята книга със заглавие „Църквата на ужаса: В странния свят на сциентологията" (The Church of Fear - Inside the Weird World of Scientology), Суини пише, че двете рисунки на гигантски кръгове, всяка с диамант вътре, са или културен поздрав към НЛО, или са навигационни маркери за космическите кораби.

Според него пред въпросната църква, която е построена през 1980 г., има площадка за кацане на космически кораб, направена може би с цел „завръщане на последователите на църквата на Земята, след евентуален армагедон или по-точно след като човечеството бъде унищожено." Около и под мистериозната сграда има мрежа от тунели, които се простират на стотици метри надолу в скалите.

Въздушните снимки, направени от хеликоптер, показват една къща, построена в склона на планината. Над нея се вижда нещо като таен бункер или архивно хранилище, където може би се съхраняват книгите на основателя на странната религия – Лафайет Роналд Хъбард, които били заключени в ковчежета от титан. Хъбард (1911-1986) е твърдял, че довършва делото на Буда на Запад. Той отхвърля християнското учение и смята, че има много богове, някои от които са по-висши от другите.

Той написва книга, очертаваща концепцията за дианетиката – набор от идеи и практики за метафизична връзка между ума и тялото. Църквата смята, че хората страдат от нежелани и негативни чувства, които водят до заболявания. Ако всеки човек прилага дианетиката в живота си, той може да се „изчисти" от тези чувства и да избегне болестите. А какво общо имат извънземните с това учение само можем да гадаем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар