Най-прокълнатите места в България

Като всяко друга страна по света и в България могат да се посочат места, които се смятат за призрачни и прокълнати.

Тези места за забулени в мистерия, а жителите им разказват страховити истории за тях.

Прокълнатата къща в село Мусачево
На около 20 километра от София се намира село Мусачево, в което има къща, за която се говори, че е обитавана от духове. Легендата разказва, че прокълнатата къща е построена върху турски гробища и е обитавана от зли сили. В една от историите се споменава, че в къщата има заровено съкровище, което носи смърт на собствениците.

Къщата е построена през 70-те години на миналия век. Семейството, което я е построило, е умряло мистериозно, въпреки че никой от членовете му не е страдал от сериозни здравословни проблеми. По аналогичен начин са починали и следващите собственици на имота.

Местните разказват за млада жена, която не можела да забременее, докато е живяла в къщата. Скоро, след като я напуснала, заченала.

Към днешна дата имотът в Мусачево се продава за 1 лв., но никой не се осмелява да го купи.

Бродещите сенки в село Шишенци
Шишенци е малко село до град Видин. Към днешна дата населението на селото е около 100 души. Местните разказват, че всяка вечер в селото се чуват странни гласове на мъже, жени и малки деца. Според една легенда преди много години сватбари, които минавали през селото, били избити от татарите и на мястото на смъртта им останали да бродят техните гласове.

В местността около гробищата на селото се намира т.нар. Бончова чешма. Местните разказват, че около нея се играе самодивско хоро. Повечето от жителите на Шишенци са виждали, че тревата около чешмата е утъпкана в кръг, а по земята има жълта субстанция, напомняща повръщано.

Прокълнатият имот в село Цонево
Село Цонево се намира на около 40 км от град Варна. Историята разказва, че при основаването на селото жителите му така и не успявали да построят църква върху имота, който им предоставили.

През 1967 г. този имот е преотстъпен на младо семейство. Една сутрин на прелеза при село Султанци семейството било премазано от преминаващ влак. Следващото семейство, което станало собственик на имота, също починало по мистериозен начин. Докато жънели, се извила лятна буря, след която никой не ги видял живи. Третият собственик на имота бил учител, който смятал, че може да победи черната прокоба, тегнеща над имота. Той заклал черна кокошка и с кръвта ѝ поръсил цялата земя. Няколко години по-късно учителят починал.

Местните вярват, че духовете на починалите все още бродят из селото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар