Кой вид доша си?

Според индийската традиция, доша е определен тип, комбиниращ определени физически и духовни черти. Има три основни вида доши – Вата, Питта и Капха. Можете да откриете кои са вашите основни черти в теста по-долу. Изберете една от снимките, която усещате най-близо до вашия темперамент или тази, която ви харесва най-много, успокоява ви докато я наблюдавате.

Вата
Ако сте открили себе си в тази снимка, значи имате буен темперамент, но нещата бързо ви омръзват. Бързо се движите, малко се потите, обичате да спите дълго, макар че често се будите през нощта. Имате силни убеждения, но пък и лесно ги мените. Обожавате да пътувате и сте склонни да изхарчите всичките си пари, за да обиколите света. В любовта сте пламенни, бързо се палите, но и горите. Рядко се спирате задълго на едно работно място. Привлича ви повече разнообразието и това да ви е интересно, отколкото да постигнете кариера само в една област.


Питта
Често се потите и често ви е горещо. Имате хубави розови устни, нито големи, нито малки очи, но сякаш с искричка в тях. Като цяло сте в добро здраве, наспивате се бързо, имате много приятен глас и добър апетит. Логическата ви мисъл е на супер високо ниво, имате добра памет, анализирате бързо и взимате точни решения в напечени ситуации. Вие сте интелигенти и имате интерес към политиката или спорта (или и двете). Умни, енергични, прозорливи, притежавате всички качества да се развивате блестящо. Но често се палите за дребни неща, което ви пречи.


Капха
Имате голямо лице, силен врат и големи очи. Пулсът ви е винаги спокоен, обичате да си поспивате и не можете да търпите на студ. Движите се бавно, говорите спокойно. Всички решения, които взимате, преди това сте обмислили много добре. Рядко променяте мнението си, да не кажем никога. Не сте разточителни и предпочитате да залагате на сигурното, макар че от вас стават чудесни ръководители, особено в собствен бизнес. В любовта сте постоянни, отдадени на семейството, грижовни. Склонни сте да прощавате лесно чуждите грешки. Упрекват ви в консерватизъм.

7 коментара:

 1. Анонимен08 юни, 2014

  Пише се ''дУша''

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този коментар бе премахнат от автора.

   Изтриване
  2. Това , за което се пише, се пише точно ДОША! Душа си е душа.

   Изтриване
  3. Душа и Доша са две различни неща..Доша-енергиите,които изграждат всеки индивид според Аюрведа ..Аюрведа е медицинска наука на 5000 години, практикувана първоначално от монаси в Индия :)

   Изтриване