Вашите приятели според зодиака


Кои са плюсовете и минусите на приятелите ви? Какво ви кара да се чувствате толкова близки, освен общите преживявания…

Овен
Всички знаем, че той е началникът на зодиака. Силен и властен знак, но само за външния свят. Той е един от най-верните приятели. Винаги защитава, помага и подкрепя своите близки. Не допуска сивото ежедневие във взаимоотношенията с другите хора. Много лоялен приятел, страшно жизнен и импулсивен. Единственото задължение към Овена е да го придружавате навсякъде и във всичко и разбира се, ако може той винаги да печели. Проблемът за приятелите на тази зодия е да успеят да запазят твърдостта на характера си и да издържат на темпото на Овена, което е почти невъзможно.

Съвместимост: Овенът се разбира добре с другите огнени знаци. Въздушните разпалват огъня в него и често, ако са от противоположния пол, не остават дълго време само приятели.
Водните знаци може да спомогнат за хармонизирането на неспирния Овен, но това е само привидно. Земните знаци отегчават огъня, за това такива приятелски отношения почти не съществуват.

Телец
Подозрителни в началото на всяко ново приятелство. Но са доста ревниви спрямо своите приятели, често не ви оставят сами и очакват абсолютна подкрепа дори тогава, когато вие имате нужда от такава. Друг път са прекалено потайни, поставящи стена между тях и света. И въпреки това обожават приятелите си и са готови на всичко за тях. Дори да лишат себе си от нещо. В случай на криза, той ще покаже своята любезност, успокояващо поведение и вътрешна сила, която ще ви изправи моментално на крака. Един съвет: никога не пренебрегвайте Телеца, той ще ви го върне, рано или късно. Дава много и очаква много. Себелюбив, смята, че света се върти около него.

Съвместимост: Телецът осъществява дълбоки и трайни приятелства с останалите земни знаци, защото те харесват и разбират нещата по подобен начин, дори еднакъв. С водата успява да изрази и да разбере себе си. Тези връзки са много сполучливи. Трудни са отношенията с въздушните знаци, прекалено голямата свободолюбивост, кара Телците да се страхуват за приятелите си. Може би поносими са отношенията им с Везни, заради общата планета Венера, която внася някакъв тип съвместимост в представите им за света. С огнените знаци се научава на рискове, което обикновено Телците отчитат като отрицателен ефект върху себе си.

Близнаци
Това са едни от най-интелигентните представители на звездното небе. Добри приятели са на онези, които ги ласкаят и им „падат в краката“. Имат чувство за хумор, някои от тях обаче лесно се засягат. Притежават красиви, но трудни характери, като не всеки би могъл да ги разбере. Много често двояката им същност излиза на показ и не винаги може да се подготвиш за предстоящото. Винаги очакват да бъдат подкрепени в някоя лудория. Обожават да спорят, понякога отстояват мнение, в което не вярват само и само да провокират разговора. За Близнаците приятели може да бъдат само хора, които са достатъчно силни да отстояват себе си, дори с цената на приятелството си с тях, и да са склонни да понасят вятърничавостта им. Те не обичат прекалено дълбоките отношения, плашат ги. За Близнаците е изключително важно да ги приемат такива, каквито са. Те подобаващо ще отвърнат на това със значителни усилия да запазят отношенията си с вас, което в последствие ще прерасне в трайно и дълбоко приятелство.

Съвместимост: Родените под този знак се разбират отлично с огнените знаци, заради действието и спора. Уважават свободата на останалите въздушни знаци, затова няма чести пререкания между тях. Земята ги отблъсква, заради прекалената си практичност и липсата на желания за развлечения. Изключение прави Девата отново заради сходствата на планетата.

Рак
Това са домошарите, обичат приятелите си до полуда. За Раците, те са част от семейството. Често, за тях приятелството е всичко, но докато не им покажеш отрицателните им черти. Не обичат критиката, дори не я понасят. Прибират се в черупката си, но въпреки това остават верни до гроб. Обичат да са обгрижвани и почитани, като богове. За жалост те не винаги са такива. Студени и груби, понякога мачкат приятелите си, но бързо се реваншират.

Съвместимост: Ракът се разбира добре със земните зодии. Приятелството им е трайно, но в никакъв случай страстно. С водните знаци стига до прекалена чувствителност, но въпреки това отношенията им попадат в графа много добри. От огнените знаци получава уроци за живота от типа: колко дързък и авантюристичен дух трябва да има всеки. На това Раците не издържат. С въздушните зодии не си пасват, прекалено рационални са за нежната душа на Рака. Въпреки това внасят живот в едно такова приятелство, но избягват да се ангажират. Може би изключение е само Везната.

Лъв
Пазителите на всичко топло. Подобно на Овена, лидер, той пази гърба на приятелите си. Защитава ги от неблагоприятните ситуации, за което държи да му изказват нужното уважение. Но предприема необмислени ходове и често съжалява. Затова е безкрайно благодарен на приятелите си, когато му дават реални съвети. Но той все пак е хищник, добродушен хищник. Водещ принцип е справедливостта, след това е ред на нетърпението, което го обзема. Обича всеки да си знае мястото.

Съвместимост: Лъвът се разбира прекрасно с огнените знаци. Начинът, по който усещат живота, е сходен и той оценява това преимущество. Често обаче настъпва разрив в отношението заради борбата за надмощие между него, Овена и Стрелеца. С въздушните знаци се разбира много добре, с изключение на желанието им за свобода и лично пространство. Водната стихия е подходяща за тях в един по-късен етап от живота им. Това се отнася и за земните, защото тогава Лъвът е склонен да оцени прагматичния характер на земята.

Дева
Обича да се събира със спретнати и чисти хора. Умее да пресмята плюсовете и минусите в отношенията между близките си. Никога не пропуска удобен момент да те накара да се усмихнеш. Разговорливи, но злопаметни и често не признават грешките си. Те винаги са безгрешни. Верни на навиците си и не обичат промените свързани с обкръжението им. Склонни са да вярват, че са създадени да се грижат за близките си. Родените под тази зодия обичат да се срещат с приятели, водят много активен живот и не биха могли да се съберат с някой, който не уважава това тяхно качество. Надарени са с изумителна памет, на която разчитат. За Девата неизказаното е с по-голяма стойност от афишираното.

Съвместимост: С другите земни знаци, изгражда солидни връзки, тъй като взаимно оценяват ангажираността си към другите и към дейностите, които извършват. Водните знаци носят на Девата внимание, нежност, одухотвореност, но когато това дойде в повече води до проблеми. Връзките и с огнените знаци са много трудни поради жарта, чрез която живеят те. С въздуха водят стимулиращи разговори, но бездействието, което наляга Близнаците, Везните и Водолеите се отразява зле на Девата.

Везни
Те никога не са сигурни в абсолютна степен, кое е правилното и кое грешното. В съветите обаче са много добри. Винаги знаят какво да кажат и как да повдигнат духа на приятел. За жалост, никога не могат да помогнат на себе си. Не им е нужен друг, за да водят диалог, добре се справят и сами. Винаги се стремят към това да имат близък приятел до себе си. Обичат изкуството и това да бъдат полезни на хората ги прави популярни, което на моменти ги води до лабилност. Липсва им реална самооценка. Везните подобно на Раците имат нужда да бъдат обожествявани. Когато това не се получава от отсрещната страна, хармонията се нарушава. Везните по природа са оптимисти, но се случва да потъват в депресия. Когато това стане, приятелски, но искрен комплимент оправя нещата. Везните винаги показват своя гняв и недоволство. Затова често страдат от непремерените си думи. Уважават хора, които са искрени, не толерират лицемерието.

Съвместимост: Везните са много привързани към другите въздушни знаци. Връзките им са трайни, тъй като имат какво да споделят. Огнените знаци обожават Везните, защото чрез тях горят все повече и повече. Съюзът между Овен и Везни винаги е печеливш. Срещата със земните знаци им дава сигурност, но липсва интелектуална стимулация. Емоционалността на водните знаци смущава Везните.

Скорпион
Казват, че е най-фаталният знак. Но за щастие това далеч не е вярно. Скорпионите са много мили и нежни същества с близките си. Винаги готови да помогнат финансово или за някоя щуротия. Все пак е трудно да бъдат опознати. Те имат нужда да се почувстват уверени в себе си. Ако това стане, то знайте, че сте спечелили приятел до края на живота си. Имат навика да задават смущаващи въпроси, но в замяна на отговор, дават всичко от себе си да бъдат дискретни. Изключително взискателни към другите. Затова, ако имате приятел Скорпион, знайте че сте подобаващо оценен. Това е знак, който не прощава, нито забравя. Скорпионите уважават доверието на другите и умеят да пазят тайните ви.

Съвместимост: Водните знаци са естествената среда на Скорпионите, разбирателство, дължащо се на общите им интереси. Но отношенията между два Скорпиона са страшно страстни и много дълбоки. Изключително бързо прерастват в любовна връзка. Земните знаци вдъхват респект у Скорпионите, заради лоялността и надеждността, на която са способни. Студенината на въздушните знаци бързо отблъсква страстния Скорпион.

Стрелец
Това е пътешественикът на зодиакалния цикъл. Винаги е готов за ново пътуване, ново място за опознаване. Притежава усет към сакралното и божественото, което ги прави фанатично верни приятели. Но в никакъв случай досадни. Не се поставят в определена рамка по отношение на образованието, но са винаги с една крачка пред другите. В най-лошия случай има изкривена представа за закон и морал. Винаги заобиколен от много хора, той знае как да организира събития и да е в центъра им. Стрелците са известни спортисти, ако не, винаги практикуват някакъв спорт. Също така са големи интелектуалци, които прекарват часове в разнищване на различни проблеми. Лесно прощават приятелските грешки, стига проблемът да бъде изяснен. Свободни същества, които избягват лицемерието.

Съвместимост: Огнените знаци са най-често срещаните партньори на Стрелеца. Те по всяка вероятност са единствените, които може да създадат трайни приятелски отношения с този знак. Стрелецът уважава въздушните знаци, защото те отразяват израстването на духа. Водните знаци го ограничават със сантименталните чувства и действия спрямо него. Затова прекъсва връзките си с тях. Земята стабилизира Стрелеца.

Козирог
Да, това е амбициозният знак. Винаги има цел, никога не прави нищо просто ей така. Завоюва всичко, което реши. Добър и верен приятел, той винаги ще ви помага в трудни моменти. Приятел закрилник, стига да успее да повярва в себе си и в собствените си възможности. Никак не обича компромисите. Често обаче, обсебен от работата, не намира време за приятелите си. Интелигентен, внимателен и много изтънчен, той е перфектният домакин. Лоялен към приятелите си, единствено служебните задължения може да го спрат.

Съвместимост: Козирогът се разбира прекрасно с другите земни знаци, отношенията са им базирани на взаимна полза, в добрият смисъл на думата. С помощта на водните знаци, той успява да изрази себе си и своите чувства. Твърде възможно е да се получи красиво и трайно приятелство между него и Рибите. Хиперактивността на огнените знаци смущава работохолика Козирог, от друга страна те го стимулират да рискува. От въздушните знаци получава интелектуални стимули, но също така трябва да се научи да уважава и приема различния им мироглед.

Водолей
Това е знакът, на който му е заложено да има приятели по всяко време и навсякъде. Винаги членува в някоя група и се отличава с идеалистичните си възгледи в нея. Гореща личност, с която бихте могли да разговаряте на всякаква тема. Много от родените под този знак предпочитат неангажиращи контакти. Преди да допусне, който и да е в неговия личен свят, трябва да се справи със собствената си идентичност. Когато неговата затвореност е победена, разрушава всички прегради и създава трайни приятелства. Този знак сякаш не принадлежи на времето, дава без да иска нещо в замяна. Почтен и директен, той уважава свободата на близкото си обкръжение.

Съвместимост: Стимулиращо и трайно е приятелството между въздушните знаци. Водолеят оценява голямата откритост на огнените знаци. Затова са добри и близки приятели. Водните знаци плашат Водолея, който е студен и дистанциран в сравнение с тях. Той не харесва предвидимостта на земните знаци. Тези големи различия, допълват, но и противопоставят.

Риби
Казват, че събират позитивните качества на всяка една от единадесетте зодии, но имат своя индивидуалност, различна от останалите знаци. Рибите са безкомпромисни приятели. Не прощават. Когато се чувстват застрашени, те нападат или започват да отбягват човека, въвел ги в душевен дискомфорт, губейки вяра в приятелите си и превръщайки ги в скрити врагове. Лабилни и често с неправилна оценка за събитията и хората, карат приятелите им да се чувстват не на място. Те са свръхчувствителни и всяка непремерена дума ги наранява. За да може да помогнете на приятеля от тази зодия, трябва да се въоръжите с много търпение и да показвате изключителна привързаност.

Съвместимост: Допълват се с другите водни знаци. Приятелство, базирано на здрави основи. Земните знаци с техния прагматизъм помагат на Рибите да развият своите таланти. Огънят и водата са полюсни стихии и въпреки, че взаимодействат благоприятно, с течение на времето се унищожават. Въздушните знаци учат Рибите да приемат живота по-философски, много често техните природи се оказват твърде противоречиви и не може да бъдат дълго време заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар